Sivut

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Yhteenvetoa loppuvuodesta

On jäänyt syksyllä päivitykset kiireiden (muutto hirvestys yms.) takia tekemättä.
Josko sitä olisi näin alkuvuodesta aikaa tehdä yhteenveto loppuvuodesta.

Syyskuussa ei ollut mitään ihmeempiä tapahtumia MTT kisojen  jälkeen.
Lukuunottamatta sitä, että hirvikautta ei vielä viimeisenä viikonloppuna aloitettu, joten olin anopin mökillä talkoissa ja vähän haukia kiusailin luppoajalla.

Seuraavana viikonloppuna lokakuun puolella sitten alkoikin hirvien jahistelu Eteläsavolaisissa metsissä. Passipaikoille siirtynisen jälkeen heti alkuunsa kolmen tunnin odottelun jälkeen :)  kuuluikin liikettä risukossa ja elukat liikkuivat kohti. Tulivat vaan semmosien puskien läpi ja kivien ynnämuiden maaston muotojen takana, että välillä vaan emän pää kävi näkösällä. N. 20 metrin päähän tulivat. vasojen pysyessä tiukasti piilossa. emä nousi jo tielle , mutta teki samalla tiukan u-käännöksen ja kiireellä karkuun. eli ei hirvieläimiä sillä erää. ilmeisesti haistoi minut.


passipaikkoja

Lokakuussa pääsin lähtemään höpsön kanssa suvannolle heittelemään taimenlusikoita, jos vaikka olisi nousukkaita tarttunut kiinni.  Munapataa siltä reissulta ja esikoiselta vaatimukset omista heittovehkeistä. Taidan kuitenkin luovuttaa oman ul-settini ja uusi setti onkin jo itselle ostettuna, kun halvalla sai :D

Höpsön tyylinäytettä syksyisestä heittelystä

Marraskuu menikin sitten enemmän tai vähemmän tavaroita pakatessa ja jos hirvimettään ehti niin ei minulla ainakaan ollut hirvielämiä näköpiirissä, mutta kyllä ne muutenkin aika usein onnistuivat passipaikat kiertämään. Täten aikaa oli ihmetellä pyrstötiaisten touhuja. Pyöri siellä lisäksi oravia ja muitakin tiaisia.

taas yksi passipaikka...

Joulukuun alussa olikin sitten muutto. Tavaroiden paikoilleen laitosta karkasinkin itsenäisyyspäivän jälkeiseksi perjantaiksi hirvimetälle. Aamulla aikaseen ajelemaan, että on ajoissa paikalla. Mikään kiire ei kuitenkaan olis ollu. Kovasti oli vasojen jäljet hakusessa. vasoja kun kuitenkin olisi pitänyt saada. Olihan meillä vielä yhden aikuisen ja vasan luvat jäljellä. Löytyihän sieltä vasaporukan jäljet, mutta menivät valitettavasti naapuriseuran puolelle.
Tiesimme kuitenkin melko tarkasti yhden aikuisen sijainnin, joten passirinki ympärille ja koira perään. Elukka otti samantien karkot ja meni passimiesten välistä pitkin mettiä. Ei muutakuin miehet kiireesti uusiin passeihin. Minä pääsin istumaan tällä kertaa oikein torniin tai oikeammin se on jenkkiläisittäin ns. treestandi. Trackeri näytti, että elukka  on lupaavasti tulossa kohti. Parempi siis olla ihan hissukseen...
Noin vartti ja alkoi kolina  kuulumaan metsästä. Hetken päästä ilmestyikin sarvipää puskista esiin. Melkein heti pääsi yhden näreen taakse kuitenkin piiloon. Lupa oli ampua aikuista niin ase olkapäätä vasten ja kun hirvi tuli puun takaa esiin, niin ristikkoa lapaan ja kevyt puristus lähetti 30-06 matkaan... Lopputuloksen voikin katsoa alla olevasta kuvasta.viisipiikkinenEipä taideta hyväksyä fongoksi vaikka viispiikki onkin :)
Nyt sitten odotellaan pilkkikelejä ja alotellaan sitten  uutta fongaus kautta.

Hyvää uutta vuotta kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan asiattomuuksien estämiseksi.