Sivut

lauantai 6. huhtikuuta 2013

pilkkikauden päätös (luultavasti)

Läksin vanhempien likkojen kanssa pilkille. Nuorempien tyttöjen päiväuniaikaan. Suuntana taas tuo lähilutakko. Aamusella kirpparikävelyllä oli näkynyt pilkkijöitä suht lähellä paikkaa johon olimme suuntaamassa, joten päättelin jään vielä kantavan. Kairailin siinä muutamat reiät valmiiksi. Lasten päästessä erääseen mielipuuhaansa eli sohjon poistoon pilkkireiästä.
Huimia eroja oli jään paksuudessa siinä muutaman metrin säteellä. Heikoimmillaan vain n. 10 cm. jäätä. Auringonpuoleinen rantamuuri olikin jo sitten sulanut jäästä kokonaan irti. Metrin päässä olikin jo sitten 40 cm jäätä. Kovaa jäätä ei tosin ollut kuin muutama kairan kierros ja loppu hyvinkin pehmoista. Samanlaista tuo jää oli koko reissun ajan. Viikko sitten jää oli ollut vielä paksuudeltaan hyvinkin tasaista ja suht kovaa.
Ei tarvitse paljoakaan vantaanjoen virtausten kasvaa, kun jäät tuosta häviää. Lumikin kun on sulanut suojaamasta.

Höpsö ja Tepsu alkoivat heti alkuun kiskoa kilpaa assuja jäälle. Pelkkään morriin ottivat. Tapsipilkkiin ei tullut nykäisyäkään. Itse en sitten siinä vaiheessa ehtinytkään oikein muuta tekemään kuin päästelemään kaloja irti koukuista ja auttamaan siimaa takaisin avantoon. Sen verran oli jäässä kaikennäköistä reunaa, piikkiä yms. epätasaisuuksia. ettei oikein nätisti mennyt morri takaisin pohjantuntumaan. Syönnin hiipuessa alkoi pilkkimisen viehätys taas tytöillä karista, mutta kuumat kaakaot nautittuamme mieliala kohosi. Pilkkiminen ei kuitenkaan enää kiinnostanut. Jäältä ei onneksi ollut kiire vielä pois. Sain itse jatkaa pilkkimistä lasten tehdessä "sohjokakkuja"

Honkaluodossa pilkkijöiden määrä vaan lisääntyi koko sen ajan, kun olimme jäällä. Alkoi sitä porukkaa valumaan mustikkamaan sillan tälle puolelle myös. Lasten kanssa en viitsinyt kuitenkaan alkaa tallustelemaan siihen suuntaan.
Pasureita ja särkiä olis sieltä suunnalta saattanut irrota.
Harvakseltaan niitä assuja nousi tältä puolelta jorpakkoa, pitkin rantsua. No pääasia, että likat sai assuja ja kivaa oli. Saavat tytöt huomenna syödä itse pilkkimiään kaloja.
Ei kuitenkaan edelleenkään uusia fongoja tälle vuodelle ja taitavat pilkkifongot jäädä noihin kolmeen. Sen verran huonoiksi on jäät mennyt viikossa. Eikä tässä ole lähiaikoina suunnitelmissa suunnata kotipuoleen. siellä pilkkikausi jatkuu vielä hetken... ehkä... tai jotain.
Täytynee alkaa tässä rospuuton aikana käymään avovesivehkeitä läpi. etsimään puutteita ja mahdollisesti korvaamaan/korjaamaan rikki olevia. Maratoni kuitenkin lähestyy :) ja silloin pitää pelien ja vehkeitten olla iskussa.

Likkojen tyylinäyteKireitä lukijoille ja jäälle uskaltautuvat, olkaa varovaisia. se on perin v-mäistä yrittää ylös sieltä jäitten seasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan asiattomuuksien estämiseksi.