Sivut

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Pientä päivitystä

Kalamaratonin jälkeen onkin ollut kalastusrintamalla hiljaisempaa. Ainoastaan yksi tiedustelukeikka, josta mp ja viime viikonloppuna vähän viskelyä mökillä. Saaliina useampi hauen karkuutus. Eikä kuvia tietenkään kummastakaan. Vielä vaatii hieman opettelua, että muistaisi ottaa kuvia paikan päältä. Tosin kameran mukaan ottaminen saattaisi auttaa... :D

Tänään sitten vein tuota lapsilaumaani ongelle. Otin aluksi vain vanhemmat likat mukaan nuorempien jäädessä vielä päiväunille. Seuraksi läksi vielä naapurin poika. Tepsun tarhakaveri, jota ei tarvinnut paljoakaan houkutella reissuun. Etenkään, kun matka ei ollut pitkä.

Onkimestoille tultuamme ja onget kasattuamme tulikin keksin syönnin vuoro...
Salakat onneksi alkoivat kiusaamaan, joten lapset keskittyivätkin sitten kohojen tarkkailuun. Ainakin vähäksi aikaa. Hieman on vielä onkitekniikka hukassa... Höpsöllä tosin alkaa olla jo koho hallussa. Tai ainakin jo huomaa, jos koho vaeltaa sivulle tai kaatuu. Nuoremmat huomasivat vasta, kun sukelsi kunnolla...
Muutaman isoimman ahvenen kanssa saivatkin tehdä tosissaan töitä, että saivat kalat rannan kuivemmalle puolelle.  Oli kuulema niin isoja kaloja, että ei jaksa nostaa pois. Kerrottiin leveän hymyn kanssa :) Olihan se isoin reilu 100g... Kyllähän se tommoselle 7v lapselle pistää hanttiin.

Puolentoista tunnin onkimisen jälkeen saatiin nuorimmatkin likat paikanpäälle. Toiseksi vanhin alkoikin sopivasti ilmoittelemaan lopetushalukkuudesta, joten Tepsulta vapautui onki Touholle. Iskä heitti ongen sopivalle hollille, ja vapa pieneen käteen.  Selkäni kerkesin kääntää, kun likka nosti jo ensimmäisen assun kuiville ja ihan itse! 2v ja 2,5kk eikä kala ollut edes pienimmästä päästä. Ahven pirulainen vaan pääsi tuikkaamaan piikillänsä muksun käteen. Eli pienet itkut ja ajattelin, että siihenkö loppui. Eikä mitä!
Kala irti koukusta ja onki uudestaan pyyntiin.  Minuuttiakaan ei ehtinyt kulua, kun oli taas ahven kiinni ja vielä äskeistä vauraampi. Eiköhän tästäkin likasta fongari saada :D Sitten veikin onkimisesta voiton kalojen ihmettely.
Touhon eka kala
Touhon pönö :D

Pikkuhiljaa alkoikin olla aika viedä karavaani kotia kohti. Koukkasimme Kalasataman Siwasta jäätelöt vielä matkalla. Loppujen lopuksi naapurin pojalla oli vajaa kilo syömäkokoisia assuja kotiin viemisinä ja kaikilla oli taas kivaa.

Lopuksi vielä lapsille tärkeät saalistilastot

Touholla 2 kalaa ja yksi laji.
naapurin pojalla 7 kalaa ja kaksi lajia
Tepsulla. 11 kalaa ja 2 lajia
Höpsöllä 19 kalaa ja 2 lajia
Minulla 27 kalaa ja 4 lajia...
Puolustukseksi sanottakoon, että annoin tasoitusta ja aloitin onkimisen miltei tunnin myöhemmin ja hoidin suurimman osan mato ja kalojen irroitus urakasta koko ajan.


jälleen kerran kireitä kaikille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan asiattomuuksien estämiseksi.