Sivut

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Perjantaieliksiä ja lauantaisorvia

Perjantaina 28.6 teimme pikapäätöksen lähteä Ruoholahdenkanavalle kalaan. Tarkoituksena hakea muksuille uutena eliksenä täplis, joka puuttui kaikilta lapsilta.
Alunperin keikka oli tarkoitus tehdä lauantaina, mutta reissu siirtyi perjantaille katsottuani säätietoja. Viikonlopulle lupailtiin kunnon vesisateita eikä vesisateessa kalastus ole muksujen mieleen...
Sapuskoinnin jälkeen autolle ja suunta keskustan läpi Ruoholahteen. Ruohis suunnaksi sen takia, että rouva pääsi samalla nuorimpien kanssa käymään rautakaupassa ennen seuraamme liittymistä. Täpliksiä löytyy kyllä lähempääkin kotoa, mutta saavutettavuus ja mestojen helppous ratkaisi.
Paikan päällä vähän lahnamäskiä veteen, jos vaikka kyseisiä kavereita sattuisi uiskentelemaan lähistöllä.
Kehnolla syönnillä oli kalat. Olisko melkein hellekelillä ja kirkkaalla auringonpaisteella tekemistä asian kanssa.
Höpsö onneksi sai viimein ensimmäisen mustatäplätokkonsa ylös ja samalla koko porukan ekan tällä kertaa.Harvakseltaan kaloja nousi. Touho jaksoi onkia taas sen 3 minuuttia ja sen jälkeen luovutti. Tämä tapahtui päästämällä ongesta irti, jolloin se tietenkin solahti jordaaniin... sen jälkeen alkoikin ongen pelastusoperatsuuni.
päättyen onnellisesti. Kaikki pysyivät kuivina -paitsi onki.

Lahnatkin olivat löytäneet tiensä mäskin päälle, josta sitten niitäkin harvakseltaan nousi. Höpsökin onnistui sellaisen nostamaan eliksiensä joukkoon. Rouvallekin tarjoutui harvinainen tilaisuus onkimiseen, kun Touhon onki oli vapaana. Vähän puoliteholla tuo onkiminen oli, kun pienimpiä piti seurata samalla. Nosti kuitenkin itselleen harvinaiset elikset eli pasurin ja täpliksen. Pian sen jälkeen alkoikin olla aika pienempien likkojen iltatoimille. Joten suunta kohti kotia
Lauantaina iltasella sapuskoinnin jälkeen lähdettiin jälleen Höpsön kanssa sorvajahtiin, kun ei se sitten satanutkaan, kuten piti. Mentiin tutuille mestoille Kyläsaareen. Mäskiä veteen ja pian alkoi vajaa varttimetrisiä sorvia nousemaan. Siinäkin saa jo lapset tosissaan nostaa, että nousee rannalle asti. Höpsölle siis fongo numero kahdeksan tälle vuodelle. Eliksiä tullut tänä vuonna kolme.


 Tähän tällä erää ja jälleen kireitä siimoja kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan asiattomuuksien estämiseksi.