Sivut

maanantai 23. helmikuuta 2015

hiihtoloma 2015

Keskiviikkona 18.2. läksimme Höpsön kanssa Rajasaaren lähistölle pilkille. Siellä kun oli kestävää jäätä ja liikuntaviraston tulet. Tavoitteena saada Höpsölle vuoden ensimmäinen fongopongo ja itselleni ehkä pinna tai pari.
Edellisenä päivänä laittaessani kamoja kuntoon pilkkireissua varten piti pienimmäisenkin harjoitella pilkkimistä isosiskon repulta.
Takaisin Rajasaaren vesille. Ensimmäistä kalaa ei pitkään tarvinutkaan etsiä, kun mukavan kokoinen kiiski kävi kiinni morriin.
Ei siinä pitkään nokka tuhissut tuolla vanhimmalla likallakaan, kun vuoden ensimmäinen pinna tarttui koukkuun.

Höpsön tyylinäytettä...

Sormia vaan alkoi tytöllä palelemaan. No mikäs siinä. Kalaliemitarpeet oli kasassa. Kummallekin kertyi parin tunnin pilkkisession päätteeksi kaksi uutta fongoa tälle vuodelle. Minulla kiiski ja särki. Höpsöllä ahven ja kiiski. Siirryimmekin siis makkaran paistoon ja lämmittelemään sormia.

Viikonlopuksi läksimme kotipuoleen viihdyttämään vanhuksia. Pilkille läksimme lauantaiaamusta. Siitä nyt ei hirvittävästi ole kerrottavaa. Jäällä oli reilu kymmenen senttiä hyvin vetistä sohjoa/vettä. Tarkoittaen sitä, että kahden mukana olevan vanhimman likan kengät imaisivat vedet sisäänsä kymmenen metrin päässä rannasta, vaikka niiden piti olla gorea.
No pari reikää kokeiltiin kuitenkin, kun kerran sinne asti oltiin tultu, jos vaikka siitä olisi tullut pikafongot, mutta niin vain kaikukin näytti aivan tyhjää. Keskiviikkona oli kuitenkin erottanut kuusi senttisen kiiskenkin pohjasta nousun, mutta nyt ei tosiaan minkäänlaista liikettä näkynyt. Jos siellä jotain olikin, niin meidän tarjoomiset ei kiinnostaneet ollenkaan. No pikaisesti tulikin jo lähtö varpaiden lämmittelyyn ja varusteiden kuivatteluun. Makkarat paisteltiinkin sitten leivinuunin hiilloksella. No sainpahan testattua uuden ahkion ja vetovaljaat ja hyvin toimi.

Sunnuntaina kokeilin vielä täydellä kuormalla (lue kaikilla neljällä tenavalla) lastattuna. Juoksua ja sivuluisua ei toinen alumiininen karabiinihaka kestänytkään vaan venähti. Vaihdoinkin ne sitten teräksisiin. Toivottavasti ne kestävät. Vyö on BW:n tst-vyö ja valjaina on JNA:n ALICE tst-valjaat.
vetonaruun liittyvät karabiinihakasilla. Mitäänhän en tiedä noista vetohommista, mutta tuntuivat toimivan. Mahdottoman kalliit systeemit kyllä :D

Jatketaan taas kun on jotain kerrottavaa. Kireitä kaikille.
1 kommentti:

Kaikki kommentit tarkastetaan asiattomuuksien estämiseksi.