Sivut

tiistai 13. elokuuta 2013

Sprintti kalamaraton

Kuten edellisessä bloggauksessa kerroin, niin tässä tulee hieman juttua sprintti kalamaratonista, johon osallistuin Höpsön kanssa.

Kyseessä siis on leppoisa ongintakisa. Tarkoituksena kalastaa mahdollisimman monta kalalajia kuuden tunnin aikana. Yksinkertaista? Kyllä. Helppoa? Niinhän sitä luulisi...

Aamulla eväät ja kalastusvehkeet kasaan. Puolisen tuntia ennen kilpailun aloittamista lähdimme Honkaluotoon ja olimme hyvissä ajoin perillä, kun ei tuo matka ole mikään mahdottoman pitkä :D

Pian kisa alkoikin ja suuntasimme saaren pohjoisrannalle varjoon, jossa ajattelin kalojen olevan paremmin syönnillään kuin kirkkaassa auringonpaisteessa. Eikä mitä. Ei nykäisyäkään, joten siirryimme siltaa kohti. Sillan kupeesta Höpsö nappasikin sitten ahvenen ja salakan ja johti keskinäistä kisaamme kahdella kalalla.

Aika nopeasti iskä sai kuitenkin likan kiinni ja meni ohikin ja puoli yhden aikaan oli viisi lajia kasassa. Höpsöllä samaan aikaan oli 3. Pian viiden lajin tarkistuksen jälkeen nousikin sorva minulle Mustikkamaan puoleisen kaislikon reunasta. Siinä sillalla tai Honkaluodossa pysyimmekin koko kisan ajan.
Höpsön tyylinäytettä sorvajahdista.


Tässä vaiheessa muistin, että olin tehnyt mäskiäkin. Siitä mäskin päältä se Höpsökin sai pasurinsa. Siihen tuli myös eräs poika myös onkimaan ja kyselemään, että laitettiinko me sitä ainetta veteen :) kun häneltä pasuri ja lahna vielä uupui ja kolme lajia oli kasassa. Neuvoin häntä laskemaan koukun ihan pohjaan, koska siellä ne lituskat olivat. Pian sen jälkeen Höpsö saikin salakan. Eiku... Omituisen pullea salakka, mutta ei se ole pasurikaan. Sillähän on pullea yläleuka. Olisko se vimpa? Joka tapauksessa mahdollisesti viides laji niin kiireesti honkaluotoon. Siellä tuli hieman epävarma varmistus.

Siitä alkoikin sitten loppuun asti kestänyt tuplien pyytäminen. Minä yritin kiiskeä ja täplistä jallittaa ja Höpsö lisäksi lahnaa. Lahna ja täplis olivat takuuvarmasti Höpsöllä koukussa jo kiinni, mutta tippuivat viime senteillä veteen. Minulla ei mitään havaintoja metsästettävistä lajeista. Ei siis ollut kaukana, ettei muna ollut kanaa parempi...
Me nostelimme särkiä ja pasureita ja vieressä mies kirosi, kun ei sitä puuttuvaa särkeä hänelle noussut :)


Kisa olikin sitten jo ohi ja palkintojen jako alkoi. Nuorten sarjan parhaat julkistettiin ensin. Pronssille päässeen pojan kohdalla, kun kerrottiin, että viidellä lajilla, niin kävi mielessä, että voi ei. Monellako minuutilla likka jäi mitaleilta. Toisesta sijasta kerrotaessa tunnistin pojan samaksi, joka onki meidän vieressä ja silläkin oli 5 LAJIA!!!!
Tiesin, että hänellä oli huonompi tarkistusaika, joten aikasäännön perusteella Höpsö voittaisi!!!!
En puhunut hänelle mitään, kun halusin nähdä ilmeen, kun likka tajuaa, että on voittanut :)

Sai tyttö vielä ässä palkinnon vimpastaan. Sitä kun ei kukaan muu ollut onnistunut saamaan

onnellinen voittaja

Onnittelut kaikille voittajille ja muillekin ja kiitokset kaikille osallistujille. Hieno tapahtuma.
Kireitä kaikille lukijoille. Tässä tämä taas tällä erää.
Toivottavasti saisin jotain jutun juurta ennen MTT kisoja 15. 9, mutta viimeistään sen jälkeen...

Kisan tulokset ova tässä.
http://www.skes.fi/sprintti_kalamaraton_tulokset_2013Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan asiattomuuksien estämiseksi.